Bouillon, Thaise basis- volgens Kwee Siok Lan |
|
2.5 tot 3 l water 1250 kg botten van rund varken of kip 200 g poulet van rund varken of kip 3 tenen knoflook 1 grote prei 1 grote ui of 3 sjalotten 1/2 limoen 250 g winterwortel selderijknol of rammenas 4 cm laos 10 gekneusde zwarte peperkorrels |
|
BereidingBreng het water met botten en vlees in een grote pan (3-4 liter) aan de kook.Pel en plet de knoflook, snij de prei in stukken van 2 cm en doe erbij. Hak de ui of sjalotten in grove stukken en doe erbij. Verdeel 1/2 limoen in 3 schijfjes en doe erbij. Snij wortel, selderij of rammenas in grote stukken en doe erbij. Hak de laos grof en doe, met de peper, erbij. Schuim geregeld af zodra de bouillon begint te koken. Laat de bouillon minstens een uur zachtjes trekken, zeef daarna. |
Home > Recepten