Home > Recepten

Garnalensoep, Thais 1

1,5 lepel olie

1 grote ui

1 groene peper

3 cm gemberwortel

100 g kleine oesterzwammen

1750 ml kipbouillon

2 stengels sereh

1,5 lepel wijnazijn

150 g waterkers

500 g grote garnalen

zout

peper
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de ui en snijd hem fijn.

Halveer de groene peper, verwijder de zaadlijst en hak hem fijn.

Schil de gember en hak hem fijn.

Verhit in een pan de olie en bak de ui, peper en gember ± 5 minuten al omscheppend.

Bak de oesterzwammen ± 2 minuten mee.

Voeg de bouillon, het citroengras en de azijn toe.

Breng de soep aan de kook en laat ± 11 minuten zachtjes koken.

Verwijder intussen de steeltjes van de waterkers en snijd het blad grof.

Voeg de waterkers en de garnalen aan de soep toe en kook ze ± 2 minuten zachtjes mee.

Verwijder het citroengras en breng de soep op smaak met zout en peper.