Home > Recepten

Garnalensoep, Thais 2

3 cm gemberwortel

1,5 lepel olie

1 fijngesneden ui

1 fijngesneden groene peper

100 g kleine oesterzwammen

1750 ml kipbouillon

2 stengels sereh

1,5 lepel wijnazijn

150 g waterkers zonder steeltjes

350 g grote garnalen

zout

peper
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de gember met een dunschiller en snijd hem fijn.

Verhit in een pan de olie.

Bak de ui, peper en gember ± 5 minuten al omscheppend.

Bak de oesterzwammen ± 2 minuten mee.

Voeg de bouillon, sereh en azijn toe.

Breng de soep aan de kook en laat 10-12 minuten zachtjes koken.

Voeg de waterkers en de garnalen aan soep toe en kook ze ± 2 minuten zachtjes mee.

Verwijder de sereh en breng de soep op smaak met zout en peper.