Bouillon, Thaise heldere |
|
sap van 1/2 limoen enkele druppels nam pla 200 g maïskorrels uit blik 2 bosuitjes in ringetjes zout korianderblad 100 g shiitakes 1 lepel olie 1 ui 2 rode pepertjes 2 daun djeruk purut 8 dl kipbouillon |
|
BereidingSnijd 100 gr shii-takepaddestoelen in plakjes.Als u gedroogde Chinese paddestoelen (bijvoorbeeld wolkenoren) gebruikt, neem er dan 8 en week die 20 minuten in heet water. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hierin al omscheppend 1 gesnipperde ui, 2 in ringen gesneden rode pepertjes en 2 djeroek poeroetblaadjes of een stukje limoenschil 1 minuut. Voeg 8 dl kippenbouillon, het sap van 1/2 limoen en een paar druppels vissaus (Nam Pla) toe en breng het aan de kook. Voeg de paddestoelen, 200 gr maïskorrels (uit blik) en 2 in ringetjes gesneden bosuitjes toe en warm goed door. Breng de soep op smaak met zout en garneer met korianderblaadjes. |
Home > Recepten