Home > Recepten

Bouillon, Thaise heldere

sap van 1/2 limoen

enkele druppels nam pla

200 g maïskorrels uit blik

2 bosuitjes in ringetjes

zout

korianderblad

100 g shiitakes

1 lepel olie

1 ui

2 rode pepertjes

2 daun djeruk purut

8 dl kipbouillon
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd 100 gr shii-takepaddestoelen in plakjes.

Als u gedroogde Chinese paddestoelen (bijvoorbeeld wolkenoren) gebruikt, neem er dan 8 en week die 20 minuten in heet water.

Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hierin al omscheppend 1 gesnipperde ui, 2 in ringen gesneden rode pepertjes en 2 djeroek poeroetblaadjes of een stukje limoenschil 1 minuut.

Voeg 8 dl kippenbouillon, het sap van 1/2 limoen en een paar druppels vissaus (Nam Pla) toe en breng het aan de kook.

Voeg de paddestoelen, 200 gr maïskorrels (uit blik) en 2 in ringetjes gesneden bosuitjes toe en warm goed door.

Breng de soep op smaak met zout en garneer met korianderblaadjes.