Home > Recepten

Vissoep met lengfilet, Thais

3 gemberbolletjes

100 g shiitakes

1 citroen

1 kleine sinaasappel

1,5 rode peper

1 ui

4 teentjes knoflook

380 ml visfond

380 ml gevogeltefond

1 theelepel oestersaus

1/4 zakje verse koriander a 15 g

4 bosuitjes

4 stukken lengfilet a 120 g

zout

peper

200 g snelkookrijst

2 dl kokosmelk

1 lepel olie
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de gember in plakjes. Haal de steeltjes van de shii-take (bewaren!) en snij de hoedjes in reepjes. Schil sinaasappel en citroen heel dun met de dunschiller. Was ½ rode peper en snij in stukjes. Snipper het ui grof. Kneus 2 teentjes knoflook in de schil.

Houd 1 dl visfond achter, breng de rest van de visfond, de gevogeltefond, gember, shii-takesteeltjes, citroen- en sinaasappelschil, ui, stukjes peper, knoflook en oestersaus een de kook, houd 15 minuten afgedekt zachtjes tegen de kook.

Verwarm de oven voor op 175°.

Haal de koriander van de steeltjes en hak de stelen grof, snij de blaadjes fijn. Vet de ovenschaal in. Was de hele peper en snij heel fijn zonder zaadjes. Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Snij de bosui in ringetjes.

Leg de vis in de schaal en bestrooi met zout, peper, korianderblad, de helft van de rode peper en de helft van de bosui, schenk de rest van de visfond erbij en dek met alufolie af. Zet 20 minuten in de oven.

Doe de koriandersteeltjes bij de bouillon en laat 5 minuten meetrekken.

Zeef de bouillon boven een pan. Roer de kokosmelk erdoor en breng tegen de kook, niet laten koken!

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar.

Roer shii-takereepjes, de andere helft van de bosui en de rest van de peper erdoor.

Leg de vis in 4 diepe borden, schenk de bouillon erover en serveer de rijst er apart bij.

Benodigdheden

Nodig: ovenschaal van 20 x 30 cm