Tirozoumi (knoflooksoep met kaas en yoghurt) |
|
2 bollen knoflook 1 laurierblad tijm 75 g feta 75 g zachte verse geitenkaas 1,5 dl dikke uitgelekte yoghurt 1 lepel bloem 2 lepels peterselie 1 ei zout peper |
|
BereidingPel de knoflookteentjes en kook 15 minuten in 1 liter water met laurier en tijm. Giet de bouillon door een fijne zeef en druk de knoflook met een houten lepel goed uit.Verwarm de bouillon,. verkruimel de kaas erin en laat smelten. Klop de yoghurt los met de bloem en peterselie, verdun met een flinke scheut soep en giet in de pan. Even zachtjes doorkoken en van het vuur nemen. Klop met de mixer het ei luchtig en klop snel met de garde door de soep. Op smaak brengen met zout en peper. NotitiesVoor de vastentijd viert men 3 weken carnavel: de eerste week heet 'varkensweek', de tweede 'lamsweek' en de derde 'kaasweek'. Deze traditionele soep wordt gegeten op de zondag voor de vasten.Serveer met brood. |
Home > Recepten