Tom Kai Proong (gekruide kippensoep) |
|
325 g kipfilet 125 g kippenlevertjes 1/4 theelepel zout peper 2 sjalotten 2,5 cm gemberwortel Kha 2,5 cm gemberwortel 2 stengels sereh 7 daun djeruk purut gescheurd 1250 ml kipbouillon 2 theelepels limesap 3 rode pepers voor de saus 2 teentjes knoflook voor de saus 25 g suiker voor de saus 50 ml vissaus voor de saus 125 ml limesap voor de saus |
|
BereidingSnijd de kipfilet en de kippenlever in dobbelsteentjes en bestrooi die met zout en versgemalen zwarte peper.Snijd de sjalotten, de gember en het citroengras in plakjes en scheur de limebladeren in stukjes. Breng de bouillon aan de kook, voeg alle ingredienten toe en kook het vlees in ± 20 minuten gaar. Breng de soep op smaak met het limesap en laat haar nog 1 minuut doorkoken. Doe de soep daarna in een terrine en dien haar met de al bereide saus op. Voeg naar smaak een beetje saus toe. Hak voor het bereiden van de saus de pepers en de knoflook in stukjes, doe ze met de suiker en de vissaus in een vijzel en stamp tot een gladde massa is ontstaan. Voeg het limesap toe en meng alles goed door elkaar. |
Home > Recepten