Tom kha kai 2 (kruidige kokosmelk- en kippensoep) |
|
1250 ml Thaise bouillon 1/2 l kokosmelk ongezoet 125 ml citroensap 125 ml vissaus 4 plakjes gedroogde laos 4 daun djeruk purut 2 stengels sereh 2 kippenborsten 2 groene lomboks 1/2 theelepel suiker * De soep is erg zuur. Het is daarom aan te raden, slechts de helft van het citroensap te gebruiken en de rest er apart bij te serveren. * De vissaus maakt de soep vrij zout. Als u daar niet van houdt, moet u minder vissaus gebruiken. * Als u de soep pittiger wilt maken, kunt u de helft van de lomboks mee koken en de rest na het koken toevoegen. |
|
BereidingHak de serehstengels heel fijn.Snijd de ontvelde en ontbeende kippenborsten in stukken van 2,5 cm. Snijd de lomboks diagonaal in ringen van 3 mm. Verhit de bouillon in een grote pan. Voeg de kokosmelk toe en roer tot hij goed is vermengd met de bouillon. Doe het citroensap en de vissaus erbij. Roer de laos, citroenbladeren, sereh en kip erdoor. Laat de soep 15-20 minuten sudderen, of tot de kip gaar is. Roer de lomboks erdoor en serveer de soep heet. |
Home > Recepten