Home > Recepten

Tom yam gung 2 (pittig gekruide garnalensoep)

500 a 1000 g rauwe ongepelde garnalen

2 lepels sesamolie

1,8 l kipbouillon

6 fijngesneden stengels sereh

1 lepel tom yam pasta ZIE RECEPTEN

8 daun djeruk purut

4 a 6 kleine rode pepers

4 lepels citroensap

1 lepel vissaus

1 theelepel suiker

1 blikje strochampignons
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Tom en Pia van Doorn - Thais Kookboek

Bereiding

Pel de garnalen en verwijder de zwarte darm; bewaar de koppen en schalen.

Verhit in een wok de olie en bak het garnalenafval rosé.

Breng in een ruime pan de bouillon met het garnalenafval, 1/3 deel van het citroengras en de Tom Yam pasta aan de kook en laat dit ± 15 minuten koken.

Zeef de bouillon, breng hem opnieuw aan de kook met de rest van het citroengras, het limoenblad, de rode pepers, het citroensap, de vissaus, de suiker en de champignons en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.

Kook de garnalen 1-2 minuten mee.