Home > Recepten

Tomatensoep met kokos en citroengras

3 lepels olijfolie

100 g grofgesneden sereh

100 g grofgesneden uien

100 g grofgesneden bosui

2 lepels fijngesneden gemberwortel

1 teen fijngesneden knoflook

1 Spaanse peper zonder zaad grofgesneden

1250 ml groentebouillon

500 g tomaten ontveld zonder zaad in blokjes

1 lepel suiker

2 theelepels zout

2 theelepels vijfkleurenpeper

3 lepels kokosmelk uit blik

2 lepels slagroom

2 lepels bieslook

1 lepel koriander

eventueel met kerrie gearomatiseerde olie

eventueel met basilicum gearomatiseerde olie
  • Omschrijving recept: Soepen; Fusion
  • Bron: Ken Hom - Op Reis met de Wok

Bereiding

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg sereh, ui, bosui, gember, knoflook en Spaanse peper toe en roerbak 5 minuten tot de ui glazig is.

Doe de bouillon, tomaat, suiker, zout en peper erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten sudderen.

Neem van het vuur, laat iets afkoelen en pureer met de blender of staafmixer. Zeef door een fijne zeef.

Voor het serveren kort opwarmen en schenk de kokosmelk en slagroom erdoor.

Bestrooien met bieslook en koriander, eventueel met de gearomatiseerde olie besprenkelen.