Tomatensoep met kokos en citroengras |
|
3 lepels olijfolie 100 g grofgesneden sereh 100 g grofgesneden uien 100 g grofgesneden bosui 2 lepels fijngesneden gemberwortel 1 teen fijngesneden knoflook 1 Spaanse peper zonder zaad grofgesneden 1250 ml groentebouillon 500 g tomaten ontveld zonder zaad in blokjes 1 lepel suiker 2 theelepels zout 2 theelepels vijfkleurenpeper 3 lepels kokosmelk uit blik 2 lepels slagroom 2 lepels bieslook 1 lepel koriander eventueel met kerrie gearomatiseerde olie eventueel met basilicum gearomatiseerde olie |
|
BereidingVerhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg sereh, ui, bosui, gember, knoflook en Spaanse peper toe en roerbak 5 minuten tot de ui glazig is.Doe de bouillon, tomaat, suiker, zout en peper erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten sudderen. Neem van het vuur, laat iets afkoelen en pureer met de blender of staafmixer. Zeef door een fijne zeef. Voor het serveren kort opwarmen en schenk de kokosmelk en slagroom erdoor. Bestrooien met bieslook en koriander, eventueel met de gearomatiseerde olie besprenkelen. |
Home > Recepten