Home > Recepten

Uien-vissoep

200 g kabeljauwfilet

2 kleine uien

1 kleine venkelknol

2 lepels olie

1 teen knoflook

1 lepel tomatenpuree

zout

peper

1 blikje Zaanse Mosterdsoep AH

1 dl droge witte wijn
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper 1 ui, snij het andere ui in dunne plakjes.

Snij de venkel in vieren en dan in dunne plakjes.

Verhit de olie in een soeppan, bak ui en venkel zachtjes 2 minuten.

Pers de knoflook erboven uit.

Roer de tomatenpuree erdoor en bak ca. 1 minuut mee.

Snij de vis in blokjes, bestrooi met zout en peper en schep door het uienmengsel.

Doe de soep, wijn en 1 dl water erbij en laat 5 minuten zachtjes koken.

Op smaak brengen met zout en peper.

Serveren in 2 kommen met bruine bolletjes.