Home > Recepten

Uienbouillon

4 rode uien

2 lepels boter

2 laurierblaadjes

3 takjes tijm

2 vleesbouillonblokjes

zout

peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Pel de uien, snij van 1 ui de kapjes af en snij dat ui in ringen, snipper de kapjes en de andere uien.

Verhit 1 lepel boter, bak de uiringen 3 minuten en schep dan op keukenpapier.

Verhit de rest van de boter in dezelfde pan, bak de gesnipperde uien 10 minuten.

Doe er 1 liter water bij met tijm en laurier en breng aan de kook.

Verkruimel de bouillonblokjes erover.

Laat op laag vuur 40 minuten trekken.

Zeef de bouillon boven een andere pan, doe de uiringen erin en breng aan de kook.

Op smaak brengen met zout en peper en serveren met soepstengels.