Rundvleessoep, Vietnamese |
|
750 g rundersoepvlees 1 theelepel gemberwortel 1 ui 2 steranijs 200 g brede rijstnoedels peper zout 300 g steak 1 ui 3 lente-uitjes 1 rode spaanse peper koriander munt |
|
BereidingLaat voor de bouillon het rundsoepvlees, de gember, de geschilde ui en de steranijs 1 uur pruttelen en zeef de soep.Breng de bouillon weer aan de kook en leg er de rijstnoedels in. Neem de pan onmiddellijk van het vuur en laat de noedels onder gesloten deksel enkele minuten weken. Snijd de steak in fijne plakjes, hak de ui in ringen en snijd de lente-uitjes fijn. Snijd het Spaanse pepertje in ringetjes. Verdeel het vlees, de groenten, de verse koriander en de muntblaadjes over kommen en overgiet met de hete bouillon. De volgende dag kunt u de soep met een paar druppeltjes droge sherry opwarmen. |
Home > Recepten