Home > Recepten

Vissoep met bot en komkommer

1 liter heldere visbouillon

2 schoongemaakte botjes

1.5 lepel citroensap

1 geschilde komkommer

zout

peper

2 lepels fijngesneden bieslook

eventueel geraspte kaas
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Spoel de vis onder stromend water af.

Breng de bouillon aan de kook. Leg de botjes erin en temper het vuur. Pocheer 8 minuten.

Laat de vis uitlekken en afkoelen in een vergiet.

Zeef de bouillon door een natte doek.

Snij de komkommer overlangs door, verwijder zaad en snij de helften dan nogmaals overdwars door. Snij dan in kleine stukjes.

Breng de bouillon aan de kook.

Voeg zout en peper toe en doe de komkommer erbij.

Temper het vuur en laat de komkommer in 6 minuten garen.

Maak de bot schoon van vellen, graten e.d. Verdeel het vlees in kleine stukken en roer door de soep.

Voeg bieslook toe.

Strooi eventueel geraspte kaas erover.

Notities

Lekker met stokbrood