Home > Recepten

Vissoep uit Ecuador

1 gefileerde vis

1/2 rode paprika

1/2 groene paprika

2 uien

1 flinke winterpeen

4 lepels olie

3 teentjes knoflook

1 citroen

2 groene bananen

1 zoete aardappel

zout

peper

5 takjes selderij

3 lepels pindakaas
  • Omschrijving recept: Soepen; Equadoriaans
  • Bron: Vis-recepten-lijst

Bereiding

Was de vis en snijd hem in stukken.

Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Was de wortel goed schoon en snijd hem in stukjes.

Verhit de olie en bak daarin de paprika, ui en wortel 5 minuten. Snijd de knoflook fijn en laat hem een minuut meebakken.

Pers de citroen uit. Voeg het sap samen met 2 dl water toe aan de groenten.

Schil de bananen; was de zoete aardappel en snijd ze in stukken. Doe ze ook in de pan.

Voeg 3 liter water toe en leg de vis erin.

Voeg naar smaak zout en peper toe en breng de soep aan de kook.

Snijd de selderij fijn. Meng de pindakaas met 2 eetlepels water. Roer de selderij en de pindasaus door de soep.

Laat de soep nog 30 minuten zachtjes koken.