Warkumer skiere ielsop (Workumer palingsoep) |
|
300 g gerookte palingfilet 50 g bloem peper zout 60 g boter 50 g peterselie 50 g kervel 1/4 citroen 1 theelepel salie 1 ei |
|
BereidingSnij de paling in stukken van 8 cm en dep droog met keukenpapier.Meng in een diep bord zout en bloem en wentel de paling er goed door. Verhit 40 g boter in een pan en bak de paling in 3 minuten bruin, keer halverwege. Schep met het bakvet op een bord. Hak peterselie en kervel fijn. Smelt de rest van de boter in een soeppan en bak dekruiden zachtjes. Voeg citroen, salie, zout, peper en 1 l water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken. Neem de citroen eruit, roer de paling met bakvet erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer in een kopje het ei los met wat hete soep en roer dan door de soep, laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Serveer in 4 borden of kommen. |
Home > Recepten