Home > Recepten

Waterkerssoep 2

500 g schoongemaakte waterkers

30 g boter

40 g bloem

8.5 dl melk

zout

peper

2.5 dl slagroom
  • Omschrijving recept: Soepen

Bereiding

Leg 4-6 takjes waterkers weg voor garnering. Doe de rest met aanhangend water in een pan en laat een paar minuten op middelhoog vuur koken tot het geslonken is. Doe dan in een zeef en druk het overtollige vocht eruit.

Smelt de boter in een grote pan en maak met de bloem een roux. Laat 2 minuten sudderen, al roerend, mag niet te bruin worden!

Roer de melk erbij en laat op middelhoog vuur aan de kook komen. Draai het vuur laag, breng op smaak met zout en peper en voeg de waterkers toe, laat 10 minuten zachtjes sudderen.

Pureer en zeef boven een schone pan.

Roer er slagroom door en warm door.

Garneren met de achtergehouden takjes.