Home > Recepten

Wonton soep 3

24 won ton vellen

100 g achterham

60 g gepelde garnalen

30 g vet spek

2 Chinese champignons

3 g zout

3 g ve-tsin

6 g suiker

8 g aardappelmeel

bakpoeder

10 g sesamolie

20 g sla-olie

5 g eiwit

1 l heldere bouillon

5 g lente-uitjes

1/2 theelepel sesamolie

5 g zout

3 g ve-tsin

2 g suiker

10 ml Chinese keukenwijn
  • Omschrijving recept: Soepen; Dimsum; Chinees
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Ed

Bereiding

Laat de Chinese champignons enige tijd in water weken.

Snijd daarna de achterham, de garnalen, het vetspek en de Chinese Champignon heel fijn.

Doe de ingredienten in een kom en voeg de smaakstoffen toe. Meng net zolang door elkaar totdat een papperig geheel ontstaat. Laat de vulling 1 uur in de koelkast opstijven en op smaak komen.

Maak van de vulling een balletje van 10 gr., leg dit midden op een Wan Tan velletje en vouw het deeg dicht met de vierhoekpunten naar boven. Maak op deze wijze 24 Wan Tans.

Kook de gevulde Wan Tan ca. 5 min. in water en giet het water af.

Maak 1 liter heldere bouillon en breng deze op smaak met 5 gr. lenteuitjes, 1/2 tl sesamolie, 5 gr. zout, 3 gr. Ve-tsin, 2 gr. suiker, 10 ml. Chinese keukenwijn (Toko)

Serveren: snijd de lenteuitjes in dunne ringentjes, verhit de bouillon in de wok en voeg de smaakstoffen toe. Voeg per soepkom als garnituur 6 warme Wan Tans en voeg de bouillon toe. Voeg tenslote nog een druppeltje sesamolie toe.