Wonton soep 3 |
|
24 won ton vellen 100 g achterham 60 g gepelde garnalen 30 g vet spek 2 Chinese champignons 3 g zout 3 g ve-tsin 6 g suiker 8 g aardappelmeel bakpoeder 10 g sesamolie 20 g sla-olie 5 g eiwit 1 l heldere bouillon 5 g lente-uitjes 1/2 theelepel sesamolie 5 g zout 3 g ve-tsin 2 g suiker 10 ml Chinese keukenwijn |
|
BereidingLaat de Chinese champignons enige tijd in water weken.Snijd daarna de achterham, de garnalen, het vetspek en de Chinese Champignon heel fijn. Doe de ingredienten in een kom en voeg de smaakstoffen toe. Meng net zolang door elkaar totdat een papperig geheel ontstaat. Laat de vulling 1 uur in de koelkast opstijven en op smaak komen. Maak van de vulling een balletje van 10 gr., leg dit midden op een Wan Tan velletje en vouw het deeg dicht met de vierhoekpunten naar boven. Maak op deze wijze 24 Wan Tans. Kook de gevulde Wan Tan ca. 5 min. in water en giet het water af. Maak 1 liter heldere bouillon en breng deze op smaak met 5 gr. lenteuitjes, 1/2 tl sesamolie, 5 gr. zout, 3 gr. Ve-tsin, 2 gr. suiker, 10 ml. Chinese keukenwijn (Toko) Serveren: snijd de lenteuitjes in dunne ringentjes, verhit de bouillon in de wok en voeg de smaakstoffen toe. Voeg per soepkom als garnituur 6 warme Wan Tans en voeg de bouillon toe. Voeg tenslote nog een druppeltje sesamolie toe. |
Home > Recepten