Home > Recepten

Wontons met krab in geurige bouillon

Voor 30-36 wontons



3 stengels sereh voor soep

2500 ml visbouillon of kippenbouillon voor soep

2 theelepels citroenrasp voor de soep

zout

peper

350 g gaar krabvlees

3 theelepels olijfolie

3 lepels geknipte bieslook

2 lepels fijngesneden kervel

2 lepels fijngesneden sjalot

1.5 lepels fijngesneden koriander

2 lepels fijngesneden bosui

2 theelepels citroenrasp

2 theelepels zout

1/2 theelepel vijfkleurenpeper

250 g wontonvellen

1.5 lepel bieslookringetjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Dimsum; Fusion
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Ken Hom - Op Reis met de Wok

Bereiding

Snij de geplette sereh in stukken van 7 cm. Laat de ingredienten voor de soep 25 minuten zachtjes koken, verwijder dan de sereh.

Doe de overige ingredienten, behalve de bieslookringetjes en de wontonvellen, in een grote kom en meng goed door elkaar.

Schep op het midden van de wontonvelletjes een lepel. Bestrijk de randen met wat water en druk ze boven de vulling tegen elkaar. Doe dat ook met de randen bovenop zodat de vulling wordt ingepakt. Het moet een gevuld buideltje worden.

Pocheer ze in een grote pan kokend water met wat zout 1 minuut tot ze boven komen drijven. Niet teveel tegelijk! Ze hoeven niet warmgehouden te worden.

Schep ze uit de pan en verdeel over de borden, giet de bouillon erover, bestrooi met de bieslookringetjes en serveer meteen.

Notities

Gegeten op 25-11-2000.