Home > Recepten

Wortel-roomsoep met basilicum

3 lepels boter

2 winterwortels in plakjes

1 gehakt ui

1 l kippenbouillon

1 laurierblaadje

1.5 theelepel gedroogde basilicum

1.5 theelepel suiker

¾ theelepel nootmuskaat

75 g langkorrelrijst

125 ml garderoom

witte peper

croutons
  • Omschrijving recept: Soepen; Magnetron

Bereiding

Smelt de boter, smoor wortel en ui 5 minuten tot de ui glazig is. Doe kipbouillon, laurier, basilicum, suiker, nootmuskaat en rijst erbij, breng aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken met de deksel erop.

Zeef de soep, pureer de vaste achterblijfselen met een kopje bouillon 30 seconden. Doe de bouillon en de puree samen.

In dit stadium kan de soep 3 dagen in de koelkast en 3 maanden in de vriezer. Bereiden vanuit de diepvries: 15 minuten op halfhoog vuur ontdooien, af en toe roeren. In de magnetron 3 minuten op 700 watt, doe dan in een schaal en dan 4 minuten op 700 watt. Verdeel met een lepel in stukjes Breng in 4-5 minuten in de magnetron aan de kook, roer garderoom en peper erdoor.

Roer garderoom en peper door de soep, verwarm tot tegen de kook, serveer in kommen met croûtons.