Home > Recepten

Wortel-uiensoep (hutspot)

3 lepels olijfolie

500 g panklare hutspot

2 vastkokende aardappels

2 vleesbouillonblokjes

1 laurierblaadje

2 stukjes foelie

1 rookworst

zout

peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en fruit de hutspotgroenten zachtjes 4 minuten.

Schil de aardappels en snij in kleine blokjes, doe bij de hutspot. Doe er 1 l water bij, bouillonblokjes, laurier en foelie. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.

Snij de rookworst in plakjes.

Schep 1/4 hutspot en aardappels uit de pan op een bord, pureer de rest met een staafmixer.

Roer de rookworst en de rest van de groenten erdoor en warm nog 2 minuten door.

Op smaak brengen met zout en peper.

Serveren in soepkommen.