Yok Si Tong Mi (bamisoep met varkensvlees) |
|
250 g Chinese eiermie 250 g mager varkensvlees knoflook 2 cm gemberwortel 500 g winterwortel 2 l water 1 lepel zoete tong choi 500 g taugeh 150 g doperwten uit de diepvries 1/2 lepel heldere zoute Chinese sojasaus 1 theelepel suiker 1 lepel sherry 1 theelepel maïsolie 1 theelepel maïzena peper zout Tong choi zijn gepekelde groenten. |
|
BereidingMaak een marinade van de sojasaus, suiker, sherry, maïsolie, maïzena, peper en zout.Maak de mie volgens gebruiksaanwijzing gaar, giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken. Snij het vlees in dunne reepjes en marineer 30 minuten. Maal knoflook en gember fijn. Snij de wortels in schuine plakken. Doe wortel, gember en knoflook in het water, breng aan de kook en doe de tong choy erbij, kook nog 2 minuten. Doe het vlees met de marinade erbij en laat in 20 minuten op zacht vuur gaar worden. Doe dan de erwten erbij, als het water weer borrelt de mie en de taugeh, breng aan de kook en dien zo heet mogelijk op. |
Home > Recepten