Home > Recepten

Zuurkoolsoep

400 g zuurkool

1 ui

2 geplette jeneverbessen

1,5 l water

75 g margarine

25 a 30 g bloem

1 rode paprika

zout

peper

4 saucijsjes
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Marjan Berk/Jeroen Krabbé

Bereiding

SNij de zuurkool in kleine sliertjes en zet op met het water en de jeneverbessen.

Smelt de margarine en fruit ui en paprika licht.

Strooi het bloem over ui en paprika en meng goed.

Roer er wat water bij tot een mooi gebonden saus ontstaat en roer bij de soep, breng aan de kook.

Laat de zuurkool al roerende in 10-15 minuten gaar worden.

Braad de saucijsjes gaar, snij in stukken en doe bij de soep.

Laat nog enkele minuten doorsudderen.

Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Lekker met roggebrood met spek of Duits brood met komijnenkaas