Home > Recepten

Zwaluwnestjessoep (of vogelnestjessoep)

2 a 3 gedroogde vogelnestjes

1 l kippenbouillon

sojasaus

peper

zout



Van nestjes van de Zuidchinese zwaluw. De gedroogde nestjes hebben een vis-achtige smaak en worden gemaakt van het speeksel van de vogel. Ze zijn ongeveer zo groot als een walnoot. De beste soorten zijn bijna wit en zien eruit als een doorschijnend kelkje.

Als men in China een dergelijk gerecht krijgt aangeboden, wordt dat beschouwd als het toppunt van gastvrijheid.
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bereidingstijd: 12 uur weken, bereiding 50 minuten
  • Bron: Lekturama - Chinees-Indisch kookboek

Bereiding

Week de nestjes 12 uur in veel koud water, zodat ze opzwellen. Verwijder daarna met een pincet of naald veertjes en stukjes schelp.



Kook de nestjes 5-6 minuten in ruim water en giet af.

Breng de bouillon aan de kook en doe de nestjes erin, laat 45 minuten zachtjes koken, tot ze uit elkaar vallen in gelei-achtige draden die de soep min of meer binden.

Breng op smaak met zout, peper en sojasaus.