Home > Recepten

Spinazietaart, hartig

200 g bloem

100 g boter

1 dl water

1 kg verse spinazie

2 teentjes knoflook

1 scheut olijfolie

2 eieren

100 g geraspte kaas

zout

peper



In plaats van spinazie kunt u ook 500 g prei gebruiken.
  • Omschrijving recept: Hartig gebak
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Stoll/de Groot

Bereiding

Doe bloem, boter en water in een keukenmachine en laat draaien tot een samenhangend deeg.

Druk het deeg samen tot een bal, leg deze op een met bloem bestoven tafel, wentel de bal in de bloem en rol ze uit tot een lap.

Laat het deeg een kwartier in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Maak de spinazie schoon en kook ze gaar in het aanhangende water, laat ze goed uitlekken en hak ze fijn.

Pel en snijd de knoflook fijn, verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook glazig.

Klop de eieren los. Meng de spinazie door de knoflook, eieren en kaas. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Bekleed een ingevette springvorm met een lap van 2/3 van het deeg, vul deze met het spinaziemengsel en dek af met de rest van het deeg.

Maak een opening in het deegdeksel om de stoom te laten ontsnappen. Bak de taart in 30 minuten gaar en bruin in de oven.