Home > Recepten

Macaroni, vegetarische

300 g macaroni

0,5 zakje macaronikruiden

1 prei

1 rode paprika

1 rode peper

2 eetlepels olie

1 pakje vegetarische macaroniblokjes

1 blik gepelde tomaten

zout

peper

150 g geraspte oude kaas
  • Omschrijving recept: Pastagerechten; Italiaans
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Carola Thomas

Bereiding

Kook de macaroni beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking. Week de macaronikruiden in 50 ml warm water. Maak de prei en de paprika schoon en snijd ze in stukjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de helften in dunne reepjes.

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de vegetarische blokjes al omscheppend rondom bruin. Schep macaronikruiden, prei, paprika en peper erbij en bak ze ca. 4 minuten mee. Giet de macaroni af.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schep de tomaten met vocht en de macaroni door het groentemengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de macaroni in een ovenschaal. Strooi de kaas erover. Zet de schaal onder de grill en laat de kaas in ca. 3 minuten smelten.