Home > Recepten

Aubergines met geitenkaas, gemarineerd

2 aubergines

7 lepels olijfolie

1/2 citroen

3 takjes peterselie

3 takjes munt

1 teentje knoflook

1 lepel kappertjes

zout

peper

1 sjalotje

2 crottins chèvre chauvignol (geitenkaasje)

12 groene olijven
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kaasgerechten; Frans (Provence)
  • Bereidingstijd: 30 min.wachten, 15 min.bereiden
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Snij de aubergines elk diagonaal in 6 plakken van 1 cm, gebruik de kapjes niet. Bestrijk dun aan beide kanten met 2 lepels olie en leg 5 minuten 5 cm onder de grill, halverwege keren.

Pers de citroen uit. Knip peterselie en munt fijn. Snij de knoflook in dunne plakjes.

Klop citroensap en de rest van de olie to een dressing. Schep kruiden, kappertjes en knoflook erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Leg de aubergineplakken in een grote schaal, schenk de dressing erover en laat afgedekt 30 minuten in de koelkast staan.

Snij de sjalot in dunne ringetjes.

Snij elk geitenkaasje met een nat mes in 6 plakjes.

Leg op 4 borden elk 1 plak aubergine, 1 plak geitenkaa, 1 sjalotring, en schik de rest ook zo, als een waaier.

Schep de rest van de marinade erover en garneer met olijven.