Home > Recepten

Salade van appel/asperge/champignon & kruidendress

1 krop eikenbladsla

1 krop kropsla

1 krop friséesla

6 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels witte wijnazijn

2 eetlepels fijngesneden groene kruiden

400 g groene asperges

2 eetlepel olijfolie

3 friszure appels

1 eetlepel rozensiroop

2 eetlepels rozenedik

5 eetlepels maïsolie

400 g kastanjechampignons

200 g crème fraîche

2 eetlepels geknipt bieslook

1 doosje purperen daikonkers
  • Omschrijving recept: Salades; Dressing
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 1u35
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Maak de verschillende soorten sla schoon, was ze en dep ze droog. Roer voor de kruidendressing de zonnebloemolie met de wijnazijn, de kruiden en zout en peper naar smaak door elkaar.

Maak de asperges schoon; verwijder zo nodig het onderste houtige deel en schil de stengels desgewenst. Doe ze in een pan met zoveel water dat ze bedekt zijn; voeg de olijfolie en zout en peper toe. Kook de asperges 5 minuten, neem de pan van het vuur en laat ze in de vloeistof afkoelen.

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de parten in reepjes. Roer de rozensiroop, de edik en de maïsolie door elkaar, voeg zout en peper naar smaak toe en schep deze vinaigrette door de appelreepjes. Laat een uur intrekken.

Maak de champignons schoon en snijd ze in gelijke plakjes. Roer de crème fraîche los met het bieslook en zout en peper naar smaak en schep deze saus door de champignons.

Leg op acht borden steeds een blad eikenbladsla, een blad kropsla en een blad frisée. Verdeel de uitgelekte asperges op de eikenbladsla, de appelreepjes op de kropsla en de champignonsalade op de frisée. Sprenkel de kruidendressing tussen de slabladeren en garneer met plukjes daikonkers.