Home > Recepten

Tomatenquiche

250 g bloem

125 g boter

1 ei

zout

2 eetlepels koud water

1 kg vleestomaten

4 eieren

3 dl crème fraîche

200 g geraspte kaas

peper

suiker
  • Omschrijving recept: Hartig gebak; Frans
  • Bereidingstijd: 1u10
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Zeef voor het deeg de bloem en maak een kuiltje in het midden.

Snijd de boter in klontjes en doe deze in het kuiltje alsmede het ei, zout en water. Kneed tot een gladde deegbal ontstaat en laat deze een halfuur rusten in de koelkast.



Maak intussen de vulling. Ontvel en ontpit de tomaten, snijd ze in stukken.

Laat de tomaten inkoken tot het vocht verdampt is.

Roer de overige eieren, de crème fraîche, de tomaten en de kaas door elkaar en breng op smaak met peper, zout en suiker.

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Rol het deeg uit en bekleed een ingevette vorm ermee. Schep de vulling erin en bak de tomatentaart in 45 minuten gaar in de oven.