Home > Recepten

Artisjok met kervelvinaigrette

4 artisjokken

peper

zout

5 lepels sherry-azijn

3 lepels citroensap

1 theelepel Dijonmosterd

1.5 dl olijfolie

3 lepels kervelblad
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Groentegerechten; Vinaigrettes
  • Bron: Margriet

Bereiding

Breng een grote pan water met 1 lepel zout en 2 lepels azijn aan de kook.

Snij de artisjokstelen recht af zodat ze stevig blijven staan en verwijder de kleine onderste blaadjes. Knip met een schaar 2 cm van de bovenkant en de punten van de onderste blaadjes.

Wrijf de snijvlakken van de artisjok in met 2 lepels citroensap, leg ze in het kokende water en laat zonder deksel 25-35 minuten koken. Als de blaadjes makkelijk loslaten en de bodem met een vork kan worden ingeprikt zijn ze gaar.

Laat de artisjokken omgekeerd in een vergiet uitlekken.

klop een vinaigrette van 3 lepels azijn, 1 lepel citroensap, peper, zout, molsterd en olie en roer de kervel erdoor.

Warm of koud serveren.