Home > Recepten

Avocadococktail met ananas en Gorgonzolasaus

50 g gorgonzola

1/2 dl koffieroom

1 lepel azijn

1/2 theelepel mosterd

zout

peper

3 lepels olie

25 g rauwe ham

3 schijven ananas

2 avocado's

4 blaadjes ijsbergsla
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Groentegerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de koffieroom in een klein pannetje en verbrokkel de kaas erin, laat de kaas al roerende smelten.

Roer in een kommetje een sausje van de azijn, mosterd, peper en olie en klop het kaasmengsel erdoor. Op smaak brengen met zout en peper.

Snij de ham in kleine stukjes, snij 2 ananasschijven in stukjes en meng ham en ananas met de helft van de Gorgonzolasaus. Schep voorzichtig door elkaar.

Halveer de avocado's, verwijder de pitten, schil ze en snij in blokjes. Meng door het Gorgonzolamengsel.

Leg de ijsbergslablaadjes in 4 coupes. Schep het avocadomengsel erop. Garneer elke coupe met ¼ ananasschijf.