Avocadotaartje met garnalen |
|
200 g Noorse garnalen 2 rijpe avocado's 1 theelepel citroensap 2 lepels mayonaise 2 lepels mosterd tabasco zout peper 1 dl en 1 lepel zonnebloemolie 1/2 kropsla 1/2 lepel azijn 1/4 zakje verse dille (AH) 3 lepels crème fraîche 1/2 zakje veldsla kaviaar van zalm |
|
BereidingHalveer de avocado's, doe het vruchtvlees in de keukenmachine. Doe citroensap, mayonaise, mosterd, 1-2 gtt tabasco, zout en peper erbij en pureer tot een gladde massa. Meng in een dun straaltje 1 dl olie erdoor. Laat afgedekt 15 minuten in de koelkast opstijven.Snij de sla in dunne reepjes. Klop de rest van de olie en de azijn tot een sausje. Schep de slareepjes erdoor. Knip 1 takje dille fijn in een kopje, schep 2 lepels crème fraîche en de garnalen erdoor. Breng dit op smaak met zout en peper. Tot gebruik afgekoeld in de koelkast zetten. Vet de vorm in en zet in het midden van een bord. Leg 1/4 deel van de slareepjes erin, dan 1/4 garnalenmengsel, dan 1/4 avocadopuree. Strijk glad en verwijder voorzichtig de vorm. Maak zo nog 3 taartjes. Leg er een toefje dille op en garneer met kleine toefjes crème fraîche verdeeld over het hele oppervlak en een lepeltje zalmeitjes, leg kleine blaadjes veldsla erom en serveer met geroosterd witbrood. NotitiesHet recept werd in 1994 in de Allerhande geplaatst. Engel werkte toen in De Duinrand in de Drunense Duinen.Lekker met geroosterd brood Benodigdhedenringvorm van 9 cm of een leeg griesmeelpappotje, op 5 cm afgeknipt |
Home > Recepten