Home > Recepten

Filodeegbakjes met mango-kaassalade

1/2 pakje diepvries-filodeeg (Easy Bakery. 225 g)

3 lepels olie

1 kleine mango

150 g Kernhemmer

1 takje dragon

1 lepel citroensap

zout

peper

25 g pistachenootjes
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Borrelhapjes; Salades; Kaasgerechten
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Ontdooi het deeg volgens gebruiksaanwijzing.

Verwarm de oven voor op 200°.

Snij het deeg in 24 stukjes van 8 x 8 cm en bestrijk met olie.

Bestrijk de muffinvorm met olie.

Leg steeds 2 velletjes deeg op elkaar en druk in een holletje. Bak 8 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Schil de mango, snij het vruchtvlees in plakken van de pit.

Snij de kaas in blokjes.

Knip de dragon heel fijn in een kom, meng mango, kaas en citroensap erdoor. Op smaak brengen met zout en peper.

Pel de pistache en hak ze grof.

Vul de fillodeegbakjes met de mango-kaassalade, strooi de pistache er overheen.

Notities

Kan als borrelhapje met sherry of port worden geserveerd.

Benodigdheden

Gebruik muffinvorm met 12 holletjes, of 12 kleine cakevormpjes