Champignons in room-wijnsaus, gegratineerd |
|
1 sjalotje 250 g champignons 1 teentje knoflook 3 lepels droge witte wijn 1/2 theelepel tijm 1/2 theelepel kruidenbouillonpoeder 125 g crème fraîche 75 g gemalen oude kaas peper |
|
BereidingVerwarm de grill voor op de hoogste stand.Snipper de sjalotjes. Halveer de grote champignons. Verhit de boter, fruit de sjalot zachtjes 3 minuten. Pers de knoflook er boven uit. Bak de champignons al omscheppend 3 minuten mee op matig hoog vuur. Voeg wijn, tijm en bouillonpoeder toe en laat onafgedekt op hoog vuur 3 minuten inkoken. Roer de crème fraîche en de kaas erdoor en breng op smaak met peper. Doe de champignons in de schaaltjes en zet 3-4 minuten onder de grill. Serveren met stokbrood. NotitiesServeer met stokbrood.BenodigdhedenVoor 2 lage ovenvaste schaaltjes van 2½ dl |
Home > Recepten