Home > Recepten

Champignons in room-wijnsaus, gegratineerd

1 sjalotje

250 g champignons

1 teentje knoflook

3 lepels droge witte wijn

1/2 theelepel tijm

1/2 theelepel kruidenbouillonpoeder

125 g crème fraîche

75 g gemalen oude kaas

peper
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Paddestoelgerechten; Sausjes
  • Bereidingstijd: 2

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Snipper de sjalotjes.

Halveer de grote champignons.

Verhit de boter, fruit de sjalot zachtjes 3 minuten. Pers de knoflook er boven uit. Bak de champignons al omscheppend 3 minuten mee op matig hoog vuur.

Voeg wijn, tijm en bouillonpoeder toe en laat onafgedekt op hoog vuur 3 minuten inkoken. Roer de crème fraîche en de kaas erdoor en breng op smaak met peper.

Doe de champignons in de schaaltjes en zet 3-4 minuten onder de grill.

Serveren met stokbrood.

Notities

Serveer met stokbrood.

Benodigdheden

Voor 2 lage ovenvaste schaaltjes van 2½ dl