Home > Recepten

Champignons, gemarineerd 1

325 ml droge witte wijn

250 ml water

50 ml witte wijnazijn

1 ui in dunne plakken

12 zwarte peperkorrels

1.5 lepel ketumbar

1.5 theelepel gedroogde majoraan

1 theelepel zout

750 g kleine gehalveerde champignons

peterselie
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Marinades; Paddestoelgerechten
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Breng in een roestvrijstalenpan wijn, water en azijn aan de kook, voeg ui, peperkorrels, koriander, majoraan en zout toe en laat 10 minuten zachtjes in een open pan pruttelen. Roer de champignons erbij en laat afgedekt nog 10 minuten koken.

Koel af tot lauw en giet in een pot van 1 liter. Zet minstens 24 uur, maximaal 10 dagen in de koelkast.

Serveer gegarneerd met peterselie.