Home > Recepten

Meloen met Serranoham, gemarineerd

1 sinaasappel

1 Galiameloen

1 dl dessertwijn zoals als Beaume de Venise

1 theelepel roze peperkorrels

75 g Serranoham in plakjes

1 takje munt

meloenbolletjeslepel
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Marinades; Varkensvleesgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Schil de sinaasappel dik tot het vruchtvlees en snij boven een kommetje de partjes uit de vliesjes, vang het sap op.

Halveer en ontpit de meloen en steek er ca. 20 bolletjes uit.

Meng meloen, sinaasappel, sap, wijn en peperkorrels door elkaar en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Bewaar de meloenhelften en zet die ook afgedekt in de koelkast.

Snij de ham in reepjes.

Verdeel de munt in toefjes.

Schep de ham door het meloenmengsel en verdeel het mengsel met sap over de 2 meloenhelften.

Garneren met munt.