Home > Recepten

Roomkaas, gemarineerde verse

1/2 zakje stoneleeks of 3 bosuitjes

1 grote teen knoflook

3 takjes of 2 theelepels tijm

3 lepels rode wijnazijn

1 dl olijfolie

1 lepel roze peperkorrels

zout

peper

200 g zachte verse roomkaas (Fromage Frais AH)

8 kerstomaatjes

1 bakje tuinkers
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Kaasgerechten; Marinades
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de stoneleeks in dunne ringetjes.

Snij de knoflook in luciferdunne staafjes.

Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Klop olie en azijn tot een dressing. Stoneleeks, knoflook, tijm en de helft van de roze peper erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en veel peper.

Snij de kaas in plakjes van ½ cm dik. Leg naast elkaar of dakpansgewijs in een lage schaal, schenk de dressing erover en laat afgedekt in de koelkast 48 uur marineren.

Snij de tomaatjes in kwartjes.

Knip de tuinkers van het bed. Maak op 4 borden een bedje van tuinkers.

Leg de roomkaas als een waaier op de rand van de tuinkers.

Strooi de rest van de roze peper erover.

Leg de tomaatjes op de tuinkers.

Serveren met stokbrood.

Notities

Lekker met stokbrood