Home > Recepten

Mangosalade met pinda-koriandersaus & appel-'chips

1 lichtzure appel zoals Granny Smith

1 lepel citroensap

1 mango onrijpe

1/2 rettich

300 g panklare spitskool

1/2 theelepel zeezout

2 lepels rijstazijn

1 limoen

3 takjes koriander

2 lepels pindakaas

1 theelepel sambal

1 theelepel bruine bastersuiker

1 theelepel Thaise vissaus

1 mespunt kruidnagelpoeder
  • Omschrijving recept: Salades; Sausjes; Fusion
  • Bereidingstijd: 2u45
  • Bron: Bart Stuart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 125 graden.

Was de appel en boor het klokhuis eruit. Schaaf de appel in flinterdunne plakken en besprenkel met citroensap. Leg op een anti-aanbak-ovenmatje of heel licht ingevet bakpapier en laat in het midden van de oven in 2 uur knapperig bakken.



Schil de mango en verwijder de pit.

Schil de rettich.

Schaaf mango en rettich in flinterdunne plakken en doe met de spitskool in een schaal. Schep azijn en zout er voorzichtig door. Laat 1/2 uur staan.

Pers de limoen uit, knip de koriander fijn en doe beide met 2 lepels water, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en kruidnagelpoeder in een kom, roer tot een dressing.

Verdeel de salade over 4 bordjes en sprenkel de dressing erover.

Strooi de appelchips erover.

Notities

Geplaats in de Allerhande. Stuart is fotokok van dit blad, Elle, Tip Culinair en Santé.