Home > Recepten

Aspergeragoût-pasteitjes, mini-

250 g groene asperges

zout

1/2 l kipbouillon

1 dl droge witte wijn

1 gesnipperd sjalotje

6 champignons in stukjes

50 g boter

50 g bloem

peper

24 mini-pasteibakjes (bv van Pidi)
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Ragoût; Groentegerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Snij van de onderkant van de asperges een stuk af en kook de asperges gaar in ruim water met zout (15 minuten). Snij in kleine stukjes.

Breng in een pan bouillon, wijn, sjalot en champignons aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot 4 dl. Zeven.

Smelt de boter, roer de bloem erdoor en roer scheutje voor scheutje de ingekookte bouillon erdoor, blijf roeren tot een dikke saus ontstaat.

Roer de stukjes asperge erdoor.

Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de bakjes volgens gebruiksaanwijzing en schep de ragout erin.