Home > Recepten

Oeufs en gelée uit de magnetron

7 blaadjes gelatine

1 plak roompate (50 g)

2 hardgekookte eieren

4 dl koude kipbouillon
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Eiergerechten; Magnetron

Bereiding

Voor een heldere gelei moet de bouillon gefiltreerd worden door een koffiefilter.

Week de gelatine ±5 minuten in ruim koud water.

Snij de pâté in vieren of steek er vormpjes uit. Pel de eieren en halveer ze.

Spoel de potjes met koud water om.

Smelt de gelatine ±20 seconden op 700 watt, roer door de bouillon, giet in elk potje een klein laagje en laat die in een bak koud water gelei-achtig worden. Eerst de pâté, dan het ei (dooier op de pâté) in de vormpjes doen.

Laat de rest van de bouillon ook gelei-achtig worden in een bak koud water, giet in de potjes en laat ±4 uur opstijven in de koelkast.

Voor serveren de potjes enkele tellen in heet water houden en storten.

Benodigdheden

Voor 4 potjes à 1 dl