Home > Recepten

Fontinakaassouflé met gem.salade en honingdressing

300 g fontina

1 dl room

8 dooiers

4 eiwitten

paneermeel

200 g gemengde sla

200 g witte druiven voor de sla

200 g fontina voor de sla

2 dl honing-edik

witte wijnazijn eventueel

honing eventueel
  • Omschrijving recept: Kaasgerechten; Dressing; Salades
  • Aantal Porties: 10

Bereiding

Verwijder de korst van de kaas. Smelt de kaas al roerende samen met de room in een pannetje tot een gladde massa. Passeer door een grove zeef. Klop de eierdooiers en vermeng dit met het kaas/room-mengsel. Klop de eiwitten stijf. Spatel - vlak voor de soufflés in de oven gaan - de eiwitten voorzichtig door het kaas/dooier-mengsel. Parfumeer eventueel met een scheutje Kirsch.

Verwarm de oven voor op 200°.

Beboter de soufflébakjes en bestrooi de binnenkanten rijkelijk met paneermeel. Vul de bakjes met het kaas/ei-mengsel. Vul een ruime ovenschaal, waarin alle soufflébakjes passen, met kokend water. Zet de schaal met de bakjes in de voorverwarmde oven en bak deze 15 à 20 minuten met de ovenstand op 160°. Het mengsel mag niet te lang blijven staan, voor het de oven in gaat.

Salade

Was en droog de sla, scheur ze in kleine stukjes. Snij de druiven doormidden, ontpit en ontvel ze. Snij de kaas in juliennereepjes en meng die door de sla.

Verwarm voor de dressing de edik. Maak eventueel op smaak met de azijn en honing; pas op dat het niet te zoet wordt.

Opmaak

Stort de soufflé midden op het lauwwarme bord, rangschik de salade er omheen (zet eventueel de rest van de sla apart op tafel). Nappeer de salade met de dressing.

Notities

Wijn - Rosé Domaine de l'Abbaye