Tahoe-ei-ragoût met avocado |
|
250 g tahoe 6 lepels olie 2 teentjes knoflook 1 theelepel basilicum 2 kruidenbouillonblokjes 50 g boter 50 g bloem 2 dl garderoom 8 kwarteleitjes of henneneitjes 3 avocado's zout peper 6 sprietjes bieslook |
|
BereidingTahoe in plakjes van 1 bij 1 cm. snijden In grote koekepan (met anti-aanbaklaag) olie verhitten. Tahoe erdoor scheppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Basilicum erover strooien. Tahoe in ongeveer 7 min.goudbruin bakken. Regelmatig omscheppen. Tahoe op keukenpapier scheppen. In maatbeker met 3 dl. heet water bouillontabletten oplossen. In pan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje bouillon en garderoom toevoegen. Blijven roeren tot een gebonden saus ontstaat. Pan van het vuur nemen. Tahoe erdoor roeren. Kwarteleitjes in 6 min. hardkoken. Laten schrikken en pellen. [bereiden (vlak voor gebruik):] Avocado's overlangs halveren en pit verwijderen. Avocado's schillen. In mengbeker Avocado's pureren of door plastic zeef fijnwrijven. Avocadopuree door saus roeren. Saus zachtjes in 5 min. verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Tahoe en kwarteleitjes erdoor roeren. Nog 3 min. meewarmen. Bieslook erboven fijnknippen. Ragout overdoen in schaal. NotitiesOngeveer tien jaar geleden uit de Tip gehaald: een overheerlijk vegetarisch voorgerecht (Frans Mulder).Lekker met verwarmd (Turks) vloerbrood en gemengde salade. |
Home > Recepten