Tomaten-spaghettiterrine uit de magnetron |
|
50 g gare spaghetti 300 g tomaten ui knoflook basilicum 1 kleine rode paprika 2 lepels olijfolie 7 blaadjes gelatine 1 dl witte wijn 100 g salami in blokjes ansjovispasta zout peper |
|
BereidingSnij de tomaat in vieren, snipper ui en knoflook, snij de paprika klein.Verwarm de olie afgedekt in een maatje 1-2 minuten op 700 watt. Schep ui, knoflook en basilicum door de olie, zet onafgedekt 2-3 minuten op 700 watt. Tomaten, paprika en de wijn erbij, afgedekt in 6-8 minuten op 700 watt tot moes koken. Pureren in de foodprocessor en zeven. Op smaak brengen met zout, peper en ansjovispasta. Week de gelatine in koud water en smelt ±20 seconden op 700 watt. Meng door de saus, laat afkoelen tot het wat stijf wordt. Meng spaghetti en salami door de saus, giet in de vorm en laat minstens 6 uur in de koelkast opstijven. Voor opdienen in heet water dompelen, storten en in plakken snijden. NotitiesLekker met yoghurt-knoflooksaus, kerstomaat en basilicumBenodigdhedenVoor een langwerpige vorm van 7,5 dl. |
Home > Recepten