Home > Recepten

Tomaten-spaghettiterrine uit de magnetron

50 g gare spaghetti

300 g tomaten

ui

knoflook

basilicum

1 kleine rode paprika

2 lepels olijfolie

7 blaadjes gelatine

1 dl witte wijn

100 g salami in blokjes

ansjovispasta

zout

peper
  • Omschrijving recept: Buffetgerechten; Deegwaren; Magnetron
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Snij de tomaat in vieren, snipper ui en knoflook, snij de paprika klein.

Verwarm de olie afgedekt in een maatje 1-2 minuten op 700 watt.

Schep ui, knoflook en basilicum door de olie, zet onafgedekt 2-3 minuten op 700 watt. Tomaten, paprika en de wijn erbij, afgedekt in 6-8 minuten op 700 watt tot moes koken. Pureren in de foodprocessor en zeven. Op smaak brengen met zout, peper en ansjovispasta.

Week de gelatine in koud water en smelt ±20 seconden op 700 watt. Meng door de saus, laat afkoelen tot het wat stijf wordt.

Meng spaghetti en salami door de saus, giet in de vorm en laat minstens 6 uur in de koelkast opstijven.

Voor opdienen in heet water dompelen, storten en in plakken snijden.

Notities

Lekker met yoghurt-knoflooksaus, kerstomaat en basilicum

Benodigdheden

Voor een langwerpige vorm van 7,5 dl.