Home > Recepten

Aspergesalade met gerookte kipfilet

400 g witte asperges

zout

suiker

foelie

0,5 krop friséesla

3 bosuitjes

300 g gerookte kipfilet

1 dl halvanaise

4 eetlepels slagroom

1 theelepel kerriepoeder

cayennepeper

zout
  • Omschrijving recept: Salades; Kipgerechten
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Bron: Carola Thomas

Bereiding

Schil de asperges van vlak onder de kop naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in ruim water met suiker, zout en foelie in 15 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken.

Was de frisée en verdeel de binnenste fijne blaadjes over vier borden. Snijd de bosuitjes in ringetjes, de kipfilet in dunne plakjes en de asperges in stukjes.

Roer een sausje van de halvanaise met de slagroom, het kerriepoeder, een snufje cayennepeper en zout. Schep de aspergestukjes en de kipfilet erdoor. Verdeel de aspergesalade over de frisée en bestrooi met de uiringetjes.

Notities

Lekker met warme broodjes en boter