Home > Recepten

Bladerdeeg gevuld met kip

1 uitje

1 blikje maïs (Bonduelle)

4 plakjes ontbijtspek

100 g kipfilet

10 g boter

1 teentje knoflook

2 lepels tomatenketchup

1/2 theelepel cayennepeper

2 lepels crème fraîche

zout

peper

2 lepels bloem

8 plakjes bladerdeeg

1 ei
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Voorgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper het ui.

Laat de maïs goed uitlekken.

Snij het spek in reepjes.

Snij de kip in blokjes.

Verhit de boter in de braadpan. Bak het spek zachtjes 2 minuten. Bak daarna het ui 2 minuten mee. Pers de knoflook erboven uit. Bak de kipfilet 4 minuten mee tot het gaar is.

Van het vuur af de ketchup, cayennepeper, maïs en crème fraîche toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200°.

Bestrooi het aanrecht met bloem. Klop het ei los. Steek uit het bladerdeeg 8 rondjes van ca. 9 cm doorsnee. Maak met water de randjes van de rondjes nat.

Leg op één helft van een rondje 1/4 deel vulling, vouw de andere helft over de vulling en druk de rand met een vork vast. Bestrijk met het ei.

Bak de flapjes in 20 minuten goudbruin en gaar.