Home > Recepten

Kip met tomatendressing., gerookte

2 vleestomaten

1 a 2 lepels azijn

1 theelepel mosterd

zout

peper

1 lepel gehakt basilicumblad

4 a 5 lepels olie

300 g gerookte kipfilet

100 g lollo rosso of gemengde sla



Indien het een lunchgerecht is, dan 200 g sla gebruiken.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Dressing

Bereiding

Geef de tomaten een kruis, blancheer 10 tellen in kokend water, dompel in koud water en ontvel ze. Snij ze in vieren, haal het binnenste vruchtvlees met 'klokhuis' van de wand en wrijf dit door een zeef. Snij de wanden in reepjes.

Meng het gezeefde vlees met azijn, mosterd, zout, peper, basilicum en olie. Snij de filet in schuine plakjes en schep de helft van de tomatendressing erover. Laat minstens 1/2uur intrekken.

Schik kip, tomaat en sla op 4 borden, druppel de rest van de dressing erover en serveer met warm brood.