Ursulines de Nancy |
|
8 barquettes 2 dl kipbouillon 200 g kipfilet 1 losgeklopt ei peper zout 100 g zachte roompate enkele lepels koffieroom port of sherry 2 gram of 1 blaadje gelatine 1 lepel rode bessengelei 8 grote champignons peterselie 'Barquettes' zijn langwerpige bladerdeegbakjes, beetje in de vorm van een bootje (). |
|
BereidingWeek de gelatine in water.Maal de kip fijn. Maak aan met ei, zout en peper. Rol 16 kleine balletjes. Pocheer ze in 5 minuten gaar in de bouillon. Haal ze uit de bouillon en laat de bouillon tot 1 dl inkoken. Neem van het vuur. Roer de uitgeknepen gelatine erdoorheen, roer dan de bessengelei erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat verder afkoelen tot het wat lobbig is. Halveer de champignons en bak in een klontje boter snel gaar en bruin. Roer de pâté los met de room, port en/of sherry. Schep in elk bladerdeegbakje wat pâté, leg er 2 kipballetjes op, giet de lobbige saus erover en leg daarop een halve champignon, garneer met peterselie en serveer ze. |
Home > Recepten