Home > Recepten

'Ravioli' van zalm & garnalen/mosselen/sjalotsaus

1 zalmzijde met vel

1 zak mosselen

250 g Hollandse garnalen

4 dl witte wijn

2 dl mosselvocht

6 sjalotjes

3 dl room

50 g boter

kervel
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Visgerechten; Schelpdiergerechten; Garnalengerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Snij van de zalm 20 dunne (± 5 mm) plakken van 10 x 10; zet koel weg.

Kook de mosselen met een scheutje witte wijn en peper. Haal de gare mosselen uit hun schelp en zet ze koel weg. Zeef het vocht door een doek.

Saus

Snij de sjalotjes heel fijn. Breng witte wijn en mosselvocht aan de kook, voeg de sjalotjes toe en laat tot ¼ inkoken. Voeg room toe, pureer in de blender en laat verder tot sausdikte inkoken. Klop er de boter door en breng op smaak.

Beboter een ovenschaal of grote koekenpan. Leg er 10 plakken zalm in en verdeel er de garnalen en mosselen over; dek af met de overgebleven plakken. Zet kort - hoogstens 4 minuten - in een oven van 240°.

Presentatie

Leg de pakketjes op de borden; schep er saus omheen en garneer met kervel.