Home > Recepten

Avocadomousse met citrussaus en gamba's

3 blaadjes gelatine

3 rijpe avocado's

2 limoenen

1 dl witte wijn

1 sjalot

1 dl slagroom

olie

citroensap

zout

peper

chilipoeder

1 rode grapefruit

4 handsinaasappels

12 gare gamba's
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Sausjes; Garnalengerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Maak 2 avocado's schoon en pureer ze met het sap van 1 limoen.

Laat de wijn en de gesnipperde sjalot wat inkoken, zeef het en haal van het vuur, los de uitgeknepen gelatine erin op. Roer er 2 lepels room door en schep door de puree. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder.

Kwast met de olie en citroensap 4 grote timbaaltjes of kopjes in (geen metaal, dat verkleurt). Vul de vormpjes met de mousse. Dek af met plasticfolie en laat in de koelkast opstijven.

Schil de grapefruit, 1 sinaasappel en de 2e limoen tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op. Rasp van een 2e sinaasappel de schil en meng dit met het sap van de overige sinaasappels, het opgevangen sap en de rest van de slagroom. Laat 15 minuten zachtjes inkoken, zeven en afkoelen.

Schil de laatste avocado en snij in plakjes. Leg op elk bord wat slablaadjes, stort het timbaaltje erop en garneer met de citruspartjes, avocado en een schepje saus. Verdeel de garnalen over de borden.

Notities

Lekker met driehoekjes geroosterd brood en een boterkrul