Home > Recepten

Voorgerecht, Estlands (aardappel-haringgratiné)

4 haringfilets

500 g gare aardappels

100 g vette rauwe ham

150 g gebraden vleesresten

1/2 kopje zure room of Bulgaarse yoghurt

2 dooiers

peper

2 eiwitten

broodkruim

boter
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Aardappelgerechten; Visgerechten; Estlands

Bereiding

Haal door de molen: 4 haringfilets, 500 g gare aardappels, 100 g vette rauwe ham en 150 g restjes gebraden vlees.

Meng met ˝ kopje zure room of Bulgaarse yoghurt en 2 dooiers, voeg peper toe en 2 stijfgeklopte eiwitten.

Vul een beboterde vuurvaste schaal, leg bovenop enkele plakjes gare aardappel, strooi er broodkruim en klontjes boter over.

In de oven goudgeel laten worden.